• Locatie

Wonen in Tersluis: rust en ruimte, maar de stad dichtbij

Als je wakker wordt hoor je de vogels al fluiten. Je trekt je zwemkleren aan en neemt een frisse duik in het Woldmeer. Een goede start van je (werk)dag. Als je 's avonds thuis komt stap je op de fiets voor een gezellig etentje of een theatervoorstelling. Het bruisende centrum van Groningen is immers vlakbij. In Tersluis geniet je van het beste van beide werelden: rust en ruimte, maar toch het vermaak van de stad dichtbij.

Prachtgebied
Het prachtige woon- en recreatiegebied rondom Tersluis is ruim 2500 hectare. Het Woldmeer vormt het kloppende hart van Meerstad. Een meer dat in ontwikkeling is en groter wordt dan het Paterswoldsemeer. Toch blijft het intiemer van sfeer dan het Zuidlaardermeer. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen, varen en in de toekomst zelfs op het strand liggen. In de winter is het een idyllische natuurijsbaan. 

Dorps-wonen
Wonen in Tersluis heeft verschillende woonsferen die op een natuurlijke manier in elkaar overvloeien: wonen in het dorp, aan het water en in het groen. De wijk heeft de sfeer van een dorp: intiem, kleinschalig en met smalle straten. Ook voor de kinderen een fijne omgeving om veilig buiten te spelen.

Sluis en haven
De sluis en de haven zijn straks bijzondere trekpleisters in Tersluis. Het dorpsplein rondom de sluis biedt mogelijkheden voor kleinschalige buurtvoorzieningen. Zoals winkels en een horecagelegenheid met buitenterras.
De kleine haven markeert aan de westzijde de entree naar Tersluis. 
De bebouwing rondom is gericht op het water. Langs de oevers van de haven maken vlonderpaden, trappen en een terras het eenvoudig om bij het water te komen. De haven biedt plaats aan boten van zowel bewoners als passanten.

Het Park
Het park is een aanwinst voor Tersluis, Meerstad en de regio. De groenzone is de entree naar Tersluis. In de toekomst verbindt de groenzone ook de wijken Meeroevers en Tersluis met het tussengelegen toekomstige woongebied. Het strand en de fiets- en wandelpaden maken het Park een levendige ontmoetingsplek. Het is een plek waar jong en oud kunnen spelen en ontspannen. Sport, spel, cultuur en (buurt)festivals krijgen er de ruimte. Ook komt er op termijn een horecavoorziening.

Nieuwsbrief

Per e-mail op de hoogte blijven? Abonneer je op de nieuwsbrief* Vul ten minste dit veld in


Fotoalbum Meerstad
Bekijk meer »

Fotoalbum Meerstad

Verkoop en informatie

Pandomo makelaars
Griffeweg 81
9723 DT Groningen

T: 050-85 33 7 33
E: info@pandomo.nl
W: www.pandomo.nl

Nieuwsbrief

Per e-mail op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplichte velden