• Nieuws

Eerste steen gelegd

De bouw van 12 halfvrijstaande woningen en 1 vrijstaande woning is officieel van start gegaan. Op woensdag 9 mei kwamen de toekomstige bewoners naar de bouwlocatie in Tersluis. Daar legden zij samen de eerste steen. Na de feestelijke bijeenkomst was er de gelegenheid voor kopers om kennis met elkaar te maken. De verwachting is dat de woningen in het najaar worden opgeleverd.

Nog één woning beschikbaar
De 
vrijstaande woning  is nog beschikbaar. Maak jij Wonen in Tersluis compleet? 

'Tersluis wordt een echte woonbuurt'

‘Een half jaar geleden legden we de laatste hand aan de rijwoningen,’ vertelt Ronnie Smit, uitvoerder op de bouwplaats van Wonen in Tersluis. ‘Nu zijn we bezig met de bouw van de halfvrijstaande woningen en een vrijstaande woning.’ Tersluis wordt inmiddels een echte woonbuurt. Vijftien van de achttien woningen hebben een eigenaar. En de bouw vordert snel.

Bij aankomst op de bouwplaats is de fundering van de woningen goed zichtbaar. Ronnie legt uit: ‘De bekisting is geplaatst. Dat is een tijdelijke mal waarin beton wordt gestort. Daarin zit ook bewapening die de ondergrond van de woningen extra sterk maakt. Begin april kunnen de begane grondvloeren erop en worden de muren opgetrokken. Daarna gaat het heel rap. Al na de zomer kunnen kopers hun nieuwe woning betrekken.’

Ronnie heeft al heel wat nieuwbouwprojecten op zijn naam staan. Toch zijn de woningen van Wonen in Tersluis net iets anders dan de rest. Wat hij mooi vindt aan dit ontwerp? ‘Het staande metselwerk, de lage dakoverstekken en het uitsteken en terugvallen van de gevelsteen. Dat soort speelse details geven een huis karakter. Dat zie je niet vaak bij nieuwbouwwoningen.’


Wil jij ook wonen in Tersluis? Wees er dan snel bij. Er is nog maar één woning beschikbaar. Bekijk hier de prijslijst. 


Bouw in beeld

Er is een serieuze start gemaakt met fase II van Wonen in Tersluis. Deze serie bestaat uit halfvrijstaande woningen en een vrijstaande woning.

De funderingspalen zijn geslagen en het fundament staat. Nu beginnen de mannen van Ter Steege met het leggen van de begane grondvloeren. De woningen worden al deze zomer opgeleverd. Ideaal voor iedereen met een concrete verhuiswens. Wacht niet te lang, alleen de vrijstaande woning is in deze fase nog maar beschikbaar.

Wonen in Tersluis op Groningse Nieuwbouwdag 10 februari

Op zaterdag 10 februari vindt de Groningse Nieuwbouwdag plaats in Vesta Woonforum (Peizerweg 74, Groningen). Een laagdrempelige en vrijblijvende manier om meer te weten te komen over Wonen in Tersluis. Tussen 11:00 en 15:00 uur staat het team van Pandomo Makelaars klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Kom jij ook? 

Groots wonen met vele extra's

Op zoek naar een ruime woning in een groene wijk? Er zijn nog twee halfvrijstaande XL woningen en een royale vrijstaande woning beschikbaar.

De vrijstaande woning is voorzien van diverse opties en met vele extra’s:

– woonoppervlakte van 167m² op een grote kavel van 665 m² 
– de woonkamer is over de hele breedte van 6,03 m verlengd met 2,40 meter.
– dubbel openslaande tuindeuren met zijlichten
– vergrote hal/entree
– vergrote derde slaapkamer op de eerste verdieping
– extra raam in voorgevel op de tweede verdieping
– vloerverwarming in de gehele woning, inclusief zone-regeling
– gootsteen met warm en koud water in de berging

De bouw van deze woning is al gestart en wordt dit jaar opgeleverd.

De twee-onder-een-kap-woningen beschikken over een royale en lichte (straat- of tuingerichte) woonkamer, een open leefkeuken en aangebouwde garage. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een complete badkamer. Op de tweede verdieping heb je nog ruimte voor een extra slaapkamer(s) of berg en/of techniekruimte. Deze halfvrijstaande XL woningen zijn nog geheel naar eigen smaak en wensen aan te passen.

‘In Tersluis komt het landschap je woonkamer binnen’

‘De enige vrijstaande woning van Wonen in Tersluis is ideaal voor mensen die van natuur houden, graag in de tuin zijn en bij het water willen wonen. Het huis biedt veel leefruimte, comfort en privacy. Hier kun je echt groots wonen,’ zegt architect Martin Waslander.

Landschappelijk wonen
Hoge ramen die doorlopen tot aan de grond. ‘Hier heb je altijd een buitengevoel,’ zegt Martin. ‘Het landschap en de woonkamer lopen prachtig in elkaar over.’ De vrijstaande woning van Wonen in Tersluis staat in een natuur- en waterrijke omgeving. ‘Bij het ontwerp van deze woning hebben we ons laten inspireren door de weidsheid van het gebied. Vanuit de slaapkamer op de verdieping kijk je straks uit op het Woldmeer.’

Dorpse sfeer
Deze woning is de enige in zijn soort, toch is er een gemene deler. Alle woningen in de omgeving zijn gebouwd met een rode baksteen. Op de daken liggen donkere antracietkleurige dakpannen. ‘Dat zorgt voor een intieme, dorpse sfeer: grote verscheidenheid binnen een duidelijk herkenbare eenheid,’ vindt Martin. Bij de entree en aan de voorgevel zijn bakstenen in een zogeheten staand verband aangebracht. ‘Dat soort ambachtelijke details zie je tegenwoordig nauwelijks meer, maar vroeger was dat in de dorpen heel gewoon.’

Het huis van de toekomst
De toekomstige koper van deze woning kan zelf de indeling bepalen. ‘Je kunt kiezen uit vier thema’s: koken, thuis, kinderen of wonen. Ieder thema past bij een ander toekomstbeeld en een andere levensstijl. Kies je bijvoorbeeld voor het thema koken, dan krijgt de keuken een centrale plek in het huis.’ Bovendien is dit huis klaar voor de toekomst: dankzij een warmtepomp woon je energiezuinig en gebruik je alleen elektriciteit. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van gas. De aluminium goten en kunststof kozijnen maken het huis onderhoudsvriendelijk. En dankzij de vloerverwarming heb je nooit meer koude voeten.

Na het ontwerp
Martin is benieuwd wie de nieuwe bewoners worden van het door hem ontworpen huis: ‘Tijdens het schetsen heb ik het dorps en natuurrijk wonen steeds in mijn hoofd gehad. Dan hoop ik natuurlijk dat de bewoners dit ook zo ervaren. Het mooiste moment vind ik het slaan van de eerste paal: het moment waarop de kopers de start van hun nieuwe leven inluiden.’

Eerste woningen opgeleverd

Vorige week is de eerste fase voltooid van Wonen in Tersluis. Een belangrijke mijlpaal, want de jongste wijk van Meerstad begint nu echt vorm te krijgen. De oplevering bestaat uit vijf rij- en hoekwoningen met een dorpse uitstraling. Bewonder de combinatie van strakke en vloeiende lijnen, horizontale goten, grote geveloverstekken en warme gevelkleuren. 

De ruime woningen hebben de charme van toen met het wooncomfort van nu. Kopers genieten onder meer van vloerverwarming, een tuingerichte woonkamer, een open keuken en een vrij indeelbare zolder. Alle bewoners heel veel woonplezier toegewenst!

Kom naar de Nieuwbouwbeurs XL

Wonen in Tersluis is 17,18 en 19 november aanwezig tijdens de Nieuwbouwbeurs XL in Martiniplaza Groningen. Laat je bij de stand van Pandomo Makelaars persoonlijk informeren over de ruim opgezette woningen en de prachtige locatie van dit nieuwbouwproject. Kom jij ook?

Nu kopen betekent volgend jaar wonen

De bouw vordert snel. Zo worden de rijwoningen van Wonen in Tersluis al in november opgeleverd. Rond de jaarwisseling begint de realisatie van de halfvrijstaande woningen en één vrijstaande woning. Deze serie wordt in de zomer van 2018 opgeleverd. Nu kopen betekent dus volgend jaar al wonen.

Wil jij volgende zomer ook genieten van een barbecue in je nieuwe tuin? Er zijn nog maar enkele woningen beschikbaar. Bekijk de prijslijst.

Sfeer van een dorp, stad dichtbij

Nicky (32) en Yvette (26) woonden jarenlang samen in een huurappartement in de stad Groningen. Binnenkort verhuizen ze naar een rijwoning van Wonen in Tersluis. Over een paar weken krijgen ze de sleutels en kan hun nieuwe woonavontuur beginnen.

Tijdens een woonbeurs in MartiniPlaza is de liefde voor Wonen in Tersluis ontstaan. ‘We waren beiden direct enthousiast,’ zegt Yvette. ‘Tersluis is ideaal vanwege het waterrijke en groene decor, de ruimte en de kindvriendelijke omgeving. Er komt hier ook een haven, een park en een strandje. Alsof je op vakantie bent. Je woont hier in een mooi stukje natuur en toch met de reuring van Groningen dichtbij. In zo’n twintig fietsminuten zit je al met vrienden op een terras in de binnenstad.’

Wonen in Tersluis is anders dan andere nieuwbouwprojecten, zo vindt het stel. ‘Werkelijk ieder huis is uniek. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Dat is fijn, want ik wil geen woning die je alleen kunt herkennen aan het huisnummer,’ grapt Nicky. 'Als koper krijg je veel indelings- en uitbreidingsmogelijkheden geboden. Zo hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor dubbele tuindeuren. Op mooie dagen is onze achtertuin het verlengstuk van de living.’

Waar de twee zich het meest op verheugen? ‘Dat we na een drukke werkdag in alle rust thuiskomen. Ik kan enorm genieten van natuurgeluiden, zoals fluitende vogels en kabbelend water,’ zegt Yvette opgetogen. ‘De omgeving leent zich uitstekend voor een rondje hardlopen.’ Nicky kijkt vooral uit naar het extra wooncomfort. ‘Zelfs op de zolder ligt vloerverwarming. En we hebben straks zeeën aan ruimte. Wat een luxe.’ 


Wil jij ook wonen in Tersluis? Er zijn nog enkele halfvrijstaande woningen beschikbaar. Mis deze kans niet. 
Bekijk de prijslijst. 

Kom ook naar de Verkoopmanifestatie 1 juli

Wonen met veel ruimte, water en groen om je heen. Iedere dag een vakantiegevoel, gewoon in je eigen huis. Iets voor jou? Kom dan op 1 juli naar de Verkoopmanifestatie in het informatie- en verkoopcentrum aan de Waterviolier 2 in Meerstad. Tussen 11:00 en 15:00 uur vertellen makelaars, verkoopadviseurs en ontwikkelaars je meer over de mogelijkheden van Wonen in Tersluis. Ook kom je meer te weten over de ontwikkelingen in Meerstad op het gebied van recreatie, woningbouw, voorzieningen en bereikbaarheid. Daarnaast kun je een praatje maken met mensen die nu al in Meerstad wonen.

Bouw vordert

Ongeveer 1,5 maand geleden startte de bouw van de rijwoningen in Tersluis. De bouw verloopt voorspoedig. Zo is onder andere de verdiepingsvloer al klaar. 

Volg ons op Facebook voor de laatste updates: facebook.com/wonenintersluis 

Wonen in Tersluis in de belangstelling op Groningse Nieuwbouwdag

Afgelopen zaterdag 20 mei presenteerde Wonen in Tersluis zich op de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum. Wonen in Tersluis kon op veel belangstelling rekenen. Veel bezoekers lieten zich informeren door het team van Pandomo Makelaars. 

Wonen in Tersluis op Groningse Nieuwbouwdag 20 mei

Op zaterdag 20 mei vindt de Groningse Nieuwbouwdag weer plaats in Vesta Woonforum (Peizerweg 74, Groningen). Een laagdrempelige en vrijblijvende manier om meer te weten te komen over Wonen in Tersluis. Tussen 11:00 en 15:00 uur staat het team van Pandomo Makelaars klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

Beurs nieuwbouw XL groot succes

Op 18, 19 en 20 november vond de beurs Nieuwbouw XL plaats in Martiniplaza, Groningen. Veel geïnteresseerden kwamen naar de stand van Wonen in Tersluis voor brochures en een gesprek met Pandomo Makelaars. Er zijn twee nieuwe woningen onder optie. 

Kon je niet op de beurs aanwezig zijn? Bij Pandomo Makelaars ben je ook na de beurs van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. 

Doe mee en maak kans op een dinerbon t.w.v. 80 euro

Wonen in Tersluis is een succes. Rond de jaarwisseling gaat voor de rij- en hoekwoningen de eerste schop de grond in. Graag maken we ook vaart om te starten met de twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woningen.

Als Ter Steege Vastgoed Bouw luisteren we naar de wensen van huizenkopers. Daarom leggen we je twee vragen voor:

 • Hoe ziet jouw ideale twee-onder-een-kapwoning in Tersluis eruit?
 • Hoeveel kun je maximaal uitgeven aan zo’n woning?

Je kunt de vragen beantwoorden door HIER  te klikken. Ook kun je je antwoorden uitprinten en inleveren bij de stand van Pandomo Makelaars op de beurs Nieuwbouw XL. Zo maak je kans op een dinerbon ter waarde van 80 euro. Te besteden bij verschillende restaurants in Groningen: van Italiaans tot Indonesisch en van Spaans tot oerhollands.
De vragen beantwoorden kost hooguit een paar minuten, maar is voor ons zeer waardevol. Vanzelfsprekend gaan we vertrouwelijk met de informatie om.

Alvast hartelijk bedankt voor je deelname.

Nieuwbouwbeurs XL 18-20 november

Op 18,19 en 20 november vindt in MartiniPlaza in Groningen weer de jaarlijkse beurs Nieuwbouw/VerbouwXL plaats. Ook Wonen in Tersluis presenteert zich hier. Voor brochures, informatie en vragen kun je terecht bij de stand van Pandomo Makelaars.

Klik hier voor meer informatie

'Een strand om de hoek: hoe gaaf is dát?'

Een huis kopen in Meerstad wilden ze al een tijdje. Nu is het eindelijk zover. Rikkert Berends (29) en Esther Loonstra (25) kochten onlangs een hoekwoning in Wonen in Tersluis. ‘We wisten het direct: dit is de kans om onze woondroom uit te laten komen.'
 
Sinds twee jaar wonen ze samen in het appartement van Rikkert. Maar nu is het tijd voor een nieuwe stap: ‘We willen graag een huis dat echt van ons samen is. Een huis dat we samen kopen en samen inrichten. En natuurlijk lijkt het ons fijn om een eigen tuin te hebben.’
 
Voordelen
Een jaar geleden startte het stel de zoektocht naar een nieuw huis. Al snel ontdekten ze dat een nieuwbouwhuis beter bij hen past dan een bestaand huis. ‘We houden er van als alles gewoon mooi en nieuw is. Bovendien kun je alles precies inrichten naar je eigen smaak. Dat lijkt ons super. Met een bestaand huis is dat toch lastiger’, leggen ze uit. Ook andere voordelen van nieuwbouw speelden een rol: ‘De energiezuinigheid is een groot pluspunt. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Daarnaast is er weinig onderhoud nodig. Ideaal toch?’
 
Gezellig
De opzet van de wijk Wonen in Tersluis spreekt ze erg aan: ‘Het wordt echt een gezellige wijk denken we. Een beetje een dorpse uitstraling. Intiem en kleinschalig. En zonder grote doorgaande wegen. Heerlijk’. Ook de verschillende voorzieningen van Tersluis lijken hen wel wat: ‘Er komt gewoon een strand direct om de hoek. Hoe gaaf is dat? En dan ook nog een bijzonder park op loopafstand.’ Esther ziet het al helemaal voor zich: ‘In de zomer doen we dan gezellig een drankje op het dorpsplein. Of we kopen een ijsje en lopen langs de sluis om bootjes te kijken. Daar kan ik me nu al op verheugen. Van mij mag het al wel zo ver zijn.’

Wonen in Tersluis heeft primeur in Meerstad

Goed nieuws. De bouwvergunning voor de eerste vijf rijwoningen van Wonen in Tersluis is aangevraagd. Naar verwachting gaat rond de jaarwisseling de schop in de grond. Wonen in Tersluis heeft daarmee de primeur in de jongste wijk van Meerstad: een goed begin!

Kunst en natuur komen samen in Park Meerstad

Gemeente Groningen krijgt er een bijzonder park bij: Park Meerstad is een uniek land-art park voor zowel Groningers en Meerstadjers om te recreëren en te ontmoeten. Met een formaat van ongeveer 10 ha is het park het grootste openbare landkunst-project dat tot nu toe in Nederland is gemaakt. Ook is Park Meerstad het eerste openbare park dat in Nederland in samenwerking met een beeldend kunstenaar is ontworpen, een dubbele Noordelijke primeur dus! De verwachting is dat het park eind 2018 gereed is.

Roeland van der Schaaf, wethouder Ruimtelijke Ordening & Wonen van de gemeente Groningen, is erg trots op de komst van het park: “Park Meerstad is echt een aanwinst voor Groningen. Zowel door het bijzondere ontwerp, als dat het een zeer aantrekkelijke recreatieve plaats gaat worden voor zowel de inwoners van Meerstad als de inwoners van de stad Groningen. Ik ben erg trots dat wij in Groningen deze primeur hebben.” 

Het Park is een samenwerking tussen Bureau Meerstad, het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) en gemeente Groningen. Beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd heeft in samenwerking met MD Landschapsarchitectuur het ontwerp voor zijn rekening genomen. Met het Park heeft hij een natuurlijke tegenhanger willen ontwikkelen voor de groene en waterrijke omgeving die Meerstad is. Het heuvelachtige park met dwars daar doorheen een kaarsrecht betonnen fietspad is de basis. Hierbinnen worden met natuurlijke elementen diverse bijzondere plekken gecreëerd, zoals stapstenen en een uit hout opgetrokken kabelbaan.

Jeroen Doorenweerd over het ontwerp: “Het uitgangspunt in dit project is om 1 groot ritmisch gebaar neer te zetten. Een vloeiend en glooiend ‘good vibrations’ gebied waarbinnen andere regels lijken te gelden dan daarbuiten.” Het ontwerp is ontstaan door het gebied letterlijk op schaal te plooien. In een laken zijn rimpels gemaakt met een sterk ritmische en plastische ordening waarbij de inhoudelijke elementen die in het Park zullen komen de plaatsing van de plooien hebben bepaald en andersom. Daardoor ontstaat een park dat helemaal nieuw is, en nog nooit is vertoond. 

Het Park is een uniek project op het gebied van land-art. Maar ook zeker een unieke plek voor Meerstadjers en Groningers om vanaf eind 2018 te beleven en gebruik van te maken. Het uitdagende, heuvelachtige en groenrijke gebied wordt vanwege het Woldmeer, het strand en de fiets- en wandelpaden een levendige ontmoetingsplek aan de rand van Groningen. Daarnaast krijgen sport, spel, cultuur en (buurt)festivals er ook de ruimte en komt er op termijn een horecavoorziening.

Volg de ontwikkelingen in Tersluis van uit je huiskamer

Benieuwd hoe het er op de bouwlocatie aan toe gaat? Vanaf nu kun je de ontwikkelingen in Tersluis op de voet volgen. Bekijk op elk moment van de dag de werkzaamheden, het Woldmeer en de omgeving van Tersluis via de bouwcamera. Elk uur maakt de bouwcamera een foto die je hier kunt bekijken. Uiteraard kun je ook 'terug in de tijd' gaan en zien welke vorderingen er al zijn gemaakt.Zaterdag 17 september open dag Meerstad en Wonen in Tersluis


Meerstad houdt op zaterdag 17 september van 11.00 tot 15.00 uur Open Huis. Op deze dag kun je Meerstad en Tersluis zelf komen ervaren! Zo kun je onder begeleiding van een instructeur zeilervaring opdoen en het Woldmeer verkennen, een kijkje nemen in de modelwaterwoning of je laten informeren over Wonen in Tersluis. Dus ben je op zoek naar je nieuwe, ideale (droom)huis, midden in de natuur met het bruisende centrum van Groningen om de hoek? Kom langs!

Programma Open Dag Meerstad 17 september:
 • Leer de beginselen van het zeilen en verken Meerstad vanaf het water 
 • Ruim en vrij wonen in het groen, aan of op het water of juist liever in een meer dorpse woonsfeer: intiem, kleinschalig en met smalle straten? Kom kennis maken met Wonen in Tersluis. 
 • Zelf bouwen? Ontdek de mogelijkheden van het bouwen van uw droomhuis op een vrije kavel in Wonen in Tersluis. 
 • Benieuwd naar het permanente vakantiegevoel, gewoon thuis in eigen huis? Stap op een van de Meerstadfietsen en beleef Meerstad. 
 • Meer weten over (het succes van) de brede school Meeroevers met zowel openbaar als christelijk basisonderwijs en kinderopvang? Loop gerust binnen want de school heeft tijdens deze dag ook haar deuren geopend.

Locatie

Je bent op zaterdag 17 september tussen 11.00 – 15.00 uur van harte welkom in het Informatie- en Verkoopcentrum of de model waterwoning , beide gelegen in Meeroevers. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen tijdens de Open Dag? Bezoek Tersluis dan eens op een andere dag. Het informatie- en verkoopcentrum is zeven dagen per week open.

Ballon Fiësta Meerstad 2 en 3 september


Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vindt in Meerstad weer de jaarlijkse Ballon Fiësta Meerstad plaats. Een tweedaags evenement waarbij op beide avonden tientallen ronde heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim kiezen. Naast de ballonnen is er een aanvullend programma voor jong en oud.

De Ballon Fiësta Meerstad is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek.

Programma
Naast de ballonvaarten zelf is er van alles te zien en te doen rond luchtballonnen. Ook is er dit jaar voor het eerst een zweefvliegtuig aanwezig. Bijzonder is de Fly Inn waarbij diverse luchtballonnen laag over het veld zullen vliegen. Aan het eind van de avond vindt de nightglow plaats, dit is een fantastisch schouwspel waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichten.

 • 17.30 uur – 21.30 uur Start (aanvullend) programma: Inloopballon, Modelballonnen/old balloon, Fotoshoot ballonmand, Paramoteurs, Zweefvliegers, Clown Joepie en schminken
 • 18.00 uur Gereed maken heteluchtballonnen
 • 19.00 uur – 20.00 uur  Vertrek heteluchtballonnen
 • 20.00 uur  Fly Inn
 • 21.00 uur Voorbereiding Night Glowing Meerstad
 • 21.30 uur Night Glowing Meerstad
 • 22.00 uur  Einde Ballon Fiësta Meerstad

Er zijn op het terrein diverse cateringpunten waar een hapje en drankje gekocht kunnen worden. Voor meer informatie en de meest actuele nieuwtjes kun je de Ballon Fiësta Meerstad Facebookpagina volgen of kijken op www.meerstad.eu/ballonfiesta 

Verkoop en informatie

Pandomo makelaars
Griffeweg 81
9723 DT Groningen

T: 050-85 33 7 33
E: info@pandomo.nl
W: www.pandomo.nl

Nieuwsbrief

Per e-mail op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief

* Verplichte velden